Optag film med mobilen

Optag film med mobilen – 8 praktiske råd til filmproduktion i lommen

Korte, sjove, informative eller spændende mobilfilm er et hit på både LinkedIn, Facebook og Instagram. Vi har spurgt vores dygtige filmfotografer til råds, og har listet deres bedste råd til dig, der overvejer at optage film med mobilen.

Følg de simple råd nedenfor, og oplev en markant forbedring i din næste mobilvideo.

 1. Lav et storyboard
  Før du går i gang med at filme med mobiltelefon, anbefaler vi altid at du gør dig nogle tanker om, hvad formålet med videoen er, og hvordan dine budskaber skal formidles. Tag et kig på vores Storyboard Guide HER, som kan hjælpe dig med at samle dine tanker og ideer omkring din næste video.

 2. Stativ
  Det kan være svært, at holde sin telefon helt stille. Derfor kan det være en god ide at investere i et stativ til sin mobil, som kan stabilisere optagelserne.

 3. Lyssætning
  Lys er en væsentlig faktor, når der skal optages film med mobilen. Dagslys eller indendørs lyskilder fungerer fint i nogle optagelser, mens der i andre optagelser er brug for ekstra lys. Vi anbefaler derfor at du før optagelserne forholder dig til, om lyssætningen fungerer for det der skal formidles.

 4. Undgå støj
  Lyden kan være afgørende for, at dit budskab formidles som ønskes. Derfor er det vigtigt at lytte godt efter, inden optagelserne går i gang, så du undgår bippende telefoner, græsslåmaskiner eller andre baggrundsforstyrrelser, der kan ødelægge din produktion.

 5. Klipsmikrofon
  En klipsmikrofon kan sikre, at lyden går klart og tydeligt igennem uden baggrundsstøj. En ekstern mikrofon kan derfor være en rigtig god ide, hvis du skal optage interviews eller tale direkte til kameraet.

 6. Vælg den rette baggrund
  Hvis baggrunden er relevant for videoens budskab, skal den indgå i filmen – og ellers skal den fjernes, så den ikke tager fokus fra det, der skal fortælles.

 7. Vinkler og afstand
  Det er vigtigt at tænke over, hvordan de rette vinkler og afstand har betydning for modtagerens oplevelse af din film. Optagelser af dyr eller børn ser eksempelvis bedst ud, hvis de er optaget på niveau med dem – omvendt er det sjældent flatterende, hvis personer bliver filmet nedefra.

 8. Drop zoom
  Videokvaliteten bliver forværret, når du zoomer. Derfor anbefaler vores videografer, Søren og Lucas, at du altid bevæger dig tættere på det, du filmer,  fremfor at zoome på din telefon.

Mere inspiration

Har du brug for hjælp til din videoproduktion?


Vi brænder for filmproduktion og er klar til at hjælpe med at bringe dine idéer til live.

Uanset om du drømmer om en spændende reklamefilm, en rørende dokumentar eller en episk brandfortælling, så har vi ekspertisen og kompetencerne til at levere netop det, du drømmer om.

Skal vi mødes til en kop kaffe? ☕