Storyboard skabelon: Kom godt i gang med dit filmprojekt

Et storyboard er et værktøj, der hjælper med at kortlægge og visualisere alt det, dit næste filmprojekt skal indeholde. Benyt Final Films skabelon til at tegne videoens handling, notere replikker eller andre vigtige ting, der skal huskes (f.eks lys, lyd eller rekvisitter).

Download storyboard skabelon

Please enable JavaScript in your browser to complete this form. Sådan kommer du godt i gang med dit næste storyboard:

 1. Skitsér videoens historie
  Start med at benytte skabelonen til at tegne videoens fortælling. Dette giver et visuelt overblik, som kan være med til at sikre, at videoen formidler det, du ønsker. Dette step giver desuden mulighed for at se, om der er behov for justeringer eller ændringer i historiens fortælling.

 2. Tilføj dit manuskript
  Efter du har fået et visuelt overblik over, hvordan din fortælling skal foregå, er næste step at skrive stikord eller linjer fra manuskriptet under hvert billede. Dine notater skal give en forståelse for konteksten på billederne. Det kan også  være en god ide at notere stikord om lys, lydeffekter eller rekvisitter.

 3. Tilføj kamerabevægelser og -vinkler
  Ved at inddrage kamerabevægelser og -vinkler til dit storyboard er det muligt at visualisere hvor og hvornår kameraet er placeret, samt hvordan det vil bevæge sig, når optagelserne er i gang.

 4. Tilføj pile, der angiver bevægelse
  Bevæger karaktererne sig mod eller væk fra kameraet? Illustrér vigtige bevægelser med pile, for at sikre at det rette udtryk fanges på optagelserne.

 5. Finpudsning
  Har du husket alle fire steps? Hvis ja, indeholder dit færdige storyboard formentlig alle nødvendige oplysninger og detaljer. Test dit storyboard hos en læser for at sikre, at det er muligt at forestille sig den færdige produktion, og tilføj eventuelle detaljer, som sikrer den røde tråd.

Mere inspiration

Har du brug for hjælp til din videoproduktion?


Vi brænder for filmproduktion og er klar til at hjælpe med at bringe dine idéer til live.

Uanset om du drømmer om en spændende reklamefilm, en rørende dokumentar eller en episk brandfortælling, så har vi ekspertisen og kompetencerne til at levere netop det, du drømmer om.

Skal vi mødes til en kop kaffe? ☕